Blogg

Blogg

Få et SSL-sertifikat på nettbutikken din og beskytt kundenes data!

opprettet den under Salg og markedsføring | Antall Avlesninger: 4749

Få et SSL-sertifikat på nettbutikken din og beskytt kundenes data!

 

Med et SSL-sertifikat på nettbutikken din er kundene dine trygge på at nettbutikken din er et sikkert sted å handle. Kundene dine kan se den økte sikkerheten via hengelåsen i nettleseren, og at det står «https» i URL-en. Google favoriserer nettbutikker med et SSL-sertifikat, så det er gode sjanser for at du får en bedre plassering på Google hvis nettbutikken din har en SSL-kryptering.

 

Hva er et SSL-sertifikat?

SSL står for «Secure Sockets Layer» og er en krypteringsteknologi som sikrer at kun du og din kunde kan lese den informasjonen som sendes mellom dere. Det kan f.eks. være kundens e-postadresse, navn, adresseopplysninger eller passord. SSL er mest kjent som den grønne hengelåsen i nettleseren.

 

 

Unngå at noen lytter på forbindelsen

En avlytter på forbindelsen er en uvedkommende person som klarer å få tilgang til kundenes data. Det skjer ved at personen «lytter» til og snapper opp kundens forbindelse til nettbutikken din og dermed får tilgang til all informasjon som kunden din skriver inn i nettbutikken din.

 

Et eksempel er en kunde som sitter med en bærbar PC på et offentlig Wi-Fi-nettverk på en kafé eller hjemme. I nærheten sitter en hacker og «lytter» til alt som skrives inn. Dette kan du unngå med et SSL-sertifikat på nettbutikken din, som krypterer all data som sendes mellom deg og kunden din.

 

Din betalingsløsning og SmartWeb-administrasjon er alltid sikker!

Uansett om du har SSL på nettbutikken din eller ikke, vil betalingsløsningen ALLTID være sikker og kryptert med SSL. Dette er en selvfølge når det skrives inn kredittkortopplysninger. Din kundes kredittkortopplysninger vil altså alltid være sikret via betalingsløsningen din.

 

Vi har også sikret administrasjonen vår med SSL. Så når du arbeider i SmartWeb, er du sikret mot at noen skal kunne snappe opp de opplysningene du skriver inn.
 

3 gode grunner

SSL skaper troverdighet og trygghet

De aller fleste kunder vil se SSL som et tegn på troverdighet. Vi ser hele tiden hengelåsen og «https» på store, troverdige sider, så det er kanskje derfor underbevisstheten vår oppfatter det som noe «riktig». I forhold til å handle på nettet, skaper det en trygghet for kundene dine at de vet at forbindelsen deres er sikret når de skriver inn personlige opplysninger.
 

Nettleseren «FireFox» har tatt konsekvensen av den manglende sikkerheten og viser en hengelås med en rød strek over seg i adressefeltet når forbindelsen til en innloggingsside ikke er sikker:
 

Denne typen advarsler gjør det svært tydelig for kundene dine om nettbutikken din er sikker eller ikke – og det vil dermed også ha stor innvirkning på om de har tiltro til nettbutikken din.

Hvis kundene dine har tillit til nettbutikken din, vil de ofte være mer tilbøyelige til å handle hos deg. Derfor kan man godt si at tillit øker mulighetene dine for salg. Så med et SSL-sertifikat er det altså mulighet for å øke konverteringsraten din fordi kundene kan se at de er i trygge hender på nettbutikken din.

 

Bedre plasseringer på Google

Google har meldt at de ser SSL som en positiv rangeringsparameter. Hvis du har et SSL-sertifikat på nettbutikken din, vil du altså stå bedre i Googles øyne – og du vil potensielt oppleve at flere av undersidene dine vil få en høyere plassering i Googles søkeresultater med en SSL-kryptering.


Google Shopping virker ikke uten SSL

Det er ikke mulig å annonsere på Google Shopping hvis du ikke har SSL. Google har gjort SSL til et krav for å kunne benytte seg av muligheten for å annonsere på Google med bilder. Det er med på å understreke viktigheten a SSL. Generelt sett er det flere og flere situasjoner hvor nettbutikken din vil bli straffet for å ikke ha SSL.
 

Vil du ha et SSL-sertifikat på nettbutikken din?

Kjøb SSL hos SmartWeb


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din

ALLTID GRATIS SUPPORT

Vi har mer enn 100 hjelpevideoer, en god online bruksanvisning og du har sjansen

å ringe og skrive til oss - gratis!