Blogg

Blogg

Hva er Responsive Web Design?

opprettet den under Trender og inspirasjon | Antall Avlesninger: 7758

Hva er Responsive Web Design?
Responsive web design (forkortet RWD) er ikke bare et ”buzzword” brukt til salg og marketing, men et kjempe skritt frem i bransjen som berører design, utvikling og ikke minst marketing av web prosjekter.
 
I takt med at det nesten ukentlig kommer nye enheter på media markedet i form av mobiltelefoner, tablets, datamaskiner, skjermlesere og andre mobile enheter- så stiger kravene til webapplikasjoner og websider konstant.
 
Jeg vil i denne artikkelen forklare om teknologien Responsive Web Design, om dens utvikling og hvorfor det er viktig å ta stilling til den. Deretter forklares det hvordan du på enkelt vis kan komme i gang med Responsive Web Design på din egen løsning.
 
Denne artikkelen er en del av en samlet serie på 3 artikler. Dette er den første artikkelen i rekken, og inneholder følgende:
 
1) Teknologien Responsive Web Design
2) Hvorfor er det viktig?
3) Kom godt i gang med Responsive Web Design
4) Gode råd
5) I neste avsnitt ”Fordeler ved Responsive Web Design”

Teknologien Responsive Web Design

Responsive Web Design er en form for design og teknisk utvikling av en webside, som gjør at websiden kan tilpasses flere skjermstørrelser uten bruk av konkrete mobil- eller tablet websider.

Hvorfor er det viktig?

Gjennom de seneste årene har det vært et stort fokus på denne teknologien da det ikke bare er et visuelt gimmick, men en essensiell funksjon i anstrengelsene på å nå ut til sluttbrukeren med sitt budskap.
 
Et stigende antall i dag besøker websider og webshops fra mobile enheter, hvor iphone og ipads utgjør 40-50% av disse besøkene i de fleste bransjene. Hvis innholdet ditt ikke er synlig, oversiktlig eller direkte tilgjengelig på disse mobile enhetene risikerer du en økning i din avvisningsprosent og en forverring av din konverteringsrate- og i verste fall vil de besøkende henvende seg til en konkurrent og gjøre sin forretning der.

Kom godt i gang med Responsive Web Design

Responsive Web Design er en teknisk prosess, og derfor vet ditt webbyrå ofte langt mer om emnet enn et reklame- eller designbyrå. Du bør derfor henvende deg til ditt webbyrå og be dem om å hjelpe deg. Ditt webbyrå vil med garanti ha kjennskap til en designer med de riktige ferdighetene, eller hjelpe deg med sparing på prosjektet med din egen design partner.
 
Ta stilling til det innholdet som er viktig for å få synliggjort og lett tilgjengelig på de mobile enheter ved hjelp av wireframes. En god brukeropplevelse er lett å overføre til desktop enhetene, som også sikrer en samlet brukeropplevelse. Axure RP er et verktøy som ikke bare kan tegne en wireframe, men også eksportere en HTML demo, og med dette verktøyet kan du sjekke brukeropplevelsen før du starter med design og utvikling.
 
I sammenheng med wireframen vil det være en fordel å rådføre seg med webbyrået sitt om et eventuelt ønsket framework. Frameworket har som mål å skape noen rammer og regler for de etterfølgende designfasene, men som også sikrer en strukturert og fremtidssikret løsning. Med wireframen og frameworket på plass overleveres dette og de tekniske regler for designet til design partneren din. Du kan med fordel inndra ditt webbyrå løpende i designfasen for å sikre at reglene overholdes. Om reglene overholdes, er implementeringen langt billigere, mer sikker og bedre å utvikle på i fremtiden.
 
Webbyrået ditt kan starte implementeringen så snart designet er ferdig og godkjent.

Gode råd

  1. Det beste og kanskje viktigste rådet er: ta med webbyrået ditt fra begynnelsen av. De kjenner systemet ditt og den tekniske prosessen bedre enn noen andre.
  2. Lag en wireframe og ta stilling til innholdet ditt på alle enheter.
  3. Ha en løpende dialog med webbyrået ditt og dermed sikre deg at prosjektet holdes innenfor budsjettet.
 
I neste avsnitt kommer jeg inn på de fordelene det er marketing-og performancemessig ved implementeringen av Responsive Web Design. 

Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din

ALLTID GRATIS SUPPORT

Vi har mer enn 100 hjelpevideoer, en god online bruksanvisning og du har sjansen

å ringe og skrive til oss - gratis!