Blogg

Blogg

3 gode råd til flytting av nettbutikken

Opprettet den | Antall Avlesninger: 3258

3 gode råd til flytting av nettbutikken


Thomas Krogh, som er e-handelskonsulent hos SmartWeb, vil gi deg 3 gode råd som du kan bruke hvis du vurderer å flytte nettbutikken din. 

Thomas arbeider med flytting av nettbutikker til daglig. Han har derfor mye praktisk erfaring, og vil gjerne dele hvilke vurderinger du bør gjøre deg i forbindelse med en flytting. Her kommer hans 3 gode råd:

 

1. Noter kravene dine til det nye nettbutikksystemet

Det første du skal gjøre, er å lage en liste med det aller viktigste det nye systemet ditt skal kunne. Er det noen funksjoner fra det nåværende systemet ditt som du bare MÅ ha med, så må du gjerne skrive det med fet skrift i kravspesifikasjonen din, og husk å nevne det muntlig for leverandøren du flytter over til. Det er viktig å snakke åpent om behovene og kravene dine til nettbutikkplattformen. 

 

I forbindelse med en flytting av nettbutikken din, er det viktig å gjøre seg noen vurderinger om hva man gir avkall på og hva man får. Still deg selv spørsmålet: Hva har jeg i dag, og hva får jeg ut av det nye systemet? Du kan ikke nødvendigvis få en nettbutikk som er 1:1 pluss mer, og du må mest sannsynlig gi avkall på noe. Det kan f.eks. være designfunksjoner, integrasjoner eller funksjoner som du i dag tar for gitt i bruken av nettbutikken din. Det er likevel en grunn til at du har valgt å skifte system, så vurder hva som er viktig å ha i det nye systemet ditt og fokuser på hva det nye systemet gir deg av merverdi. 

 

2. Velg en samarbeidspartner du stoler på

I forbindelse med en flytting, er det viktig at du velger en leverandør/samarbeidspartner som du stoler på – og at dere lager noen klare avtaler i fellesskap. Hvis du finner en leverandør som du har en god dialog med og du har fastsatt kravene dine, er det også mindre risiko for at du ender opp med et flytteprosjekt der du mister noen av dataene dine eller det oppstår uoverensstemmelser om innbyrdes avtaler.  

 

3. Engasjer deg i flyttingen

Sett deg inn i hva en flytting til et nytt nettbutikksystem betyr for deg og din virksomhet. Noter eventuelt fordeler og ulemper ved å flytte.

 

Sørg for å sette deg inn i flyttingen. Det er din forretning, så sørg for å se gjennom resultatet. Det er lurt å sette seg inn i hva de forskjellige prosessene i forbindelse med en flytting betyr, og spesielt hva planen er for nettprosessen – hva bør du involvere deg i? Er det noe som ikke gir mening for deg eller som må forklares ytterligere, bør du kontakte din nåværende eller nye leverandør. Det skal helst være et samarbeid – så sørg for å holde dialogen gående, og vær forberedt på å bli sittende med avgjørende oppgaver som du må utføre selv.  


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din

ALLTID GRATIS SUPPORT

Vi har mer enn 100 hjelpevideoer, en god online bruksanvisning og du har sjansen

å ringe og skrive til oss - gratis!