Blogg

Blogg

Tillat IT-medarbeiderne dine flere ansettelser på én gang og tiltrekk talentene!

Opprettet den under Trender og inspirasjon | Antall Avlesninger: 7744

Tillat IT-medarbeiderne dine flere ansettelser på én gang og tiltrekk talentene!


Hos SmartWeb har vi snudd rekrutteringsstrategien på hodet. Akkurat mange andre IT-virksomheter, har vi opplevd problemer med å tiltrekke programmerere. Nå har vi åpnet opp for at IT-medarbeiderne våre kan ha flere ansettelser på én gang, og at de kan ha base i utlandet – og det har resultert i noen vellykkede rekrutteringsforløp!

 

Erhvervsministeriet i Danmark forutser at Danmark i 2030 vil mangle 19 000 IT-spesialister. Denne mangelen på IT-spesialister har vi også merket hos SmartWeb. Vi har derfor tenkt gjennom rekrutteringsstrategien vår og innført tiltak som gjør SmartWeb til en attraktiv arbeidsplass for yngre programmerere: 

 

«Mange av de unge IT-medarbeiderne vi møter i dag har høye ambisjoner for hva de vil oppnå i arbeidslivet sitt. For eksempel har mange et ønske om å starte sin egen bedrift på siden – og det må de gjerne gjøre hos oss. Det gjør at de blir bedre innenfor faget sitt, og det er i siste ende en gevinst for oss», sier Bobby Thygesen, som er adm.dir. og medstifter hos SmartWeb.  

 

Medarbeidere med base i utlandet

Hos SmartWeb tillater vi IT-medarbeiderne våre å ha base i utlandet som et ledd i å skape fleksible arbeidsforhold. For eksempel sitter en av medarbeiderne våre i Ukraina, og en annen arbeider fra Nederland. En gang iblant kommer de til Danmark, men ellers deltar de i møter over Skype: 

 

«Innenfor IT-området er det gode muligheter for å arbeide eksternt. Vi er ikke avhengige av at alle møter på kontoret hver morgen. Å tenke globalt handler ikke kun om å selge varer i utlandet, men også om å tiltrekke utenlandske talenter», forklarer Bobby Thygesen. 

 

SmartWeb lyktes nylig med å rekruttere en attraktiv medarbeider på kun 48 timer via et videooppslag på LinkedIn. Det er et godt eksempel på at vi har tenkt nytt rundt rekrutteringsprosessen vår og følger med i utviklingen: 

 

«Unge IT-talenter går ikke inn på en støvete, grå hjemmeside for å lese standardiserte stillingsoppslag, og det er i hvert fall ikke slik vi tiltrekker medarbeidere fra utlandet. I stedet satser vi på nettverk, sosiale medier og en gjennomsiktig organisasjon hvor det er enkelt å se hva vi står for», sier Bobby Thygesen. 

 

Mangel på IT-folk kan få store konsekvenser

Bransjeorganisasjonen IT-Branchen ser det å tiltrekke utenlandsk arbeidskraft som en god mulighet. Mangelen på IT-medarbeidere er nemlig et økende problem. En ny undersøkelse blant medlemmene deres viser at hver tredje av medlemsvirksomhetene har måttet si nei til oppgaver fordi de ikke har kunne skaffe kvalifisert arbeidskraft: 

 

«Vi står overfor en stor og voksende utfordring. Det kan få alvorlige konsekvenser for omsetningen og konkurranseevnen til de danske virksomhetene. Vi skulle gjerne ha utdannet flere programmerere, men samtidig må vi tenke gjennom hvordan vi kan tiltrekke kompetanse fra utlandet», sier Birgitte Hass, som er administrerende direktør for IT-Branchen. 


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din

ALLTID GRATIS SUPPORT

Vi har mer enn 100 hjelpevideoer, en god online bruksanvisning og du har sjansen

å ringe og skrive til oss - gratis!