Blogg

Blogg

Hva er viktig i forbindelse med SEO når du skal flytte nettbutikksystemet ditt?

Opprettet den under Salg og markedsføring | Antall Avlesninger: 6555

Hva er viktig i forbindelse med SEO når du skal flytte nettbutikksystemet ditt?


Mange nettbutikkeiere frykter hva som vil skje med SEO-en og rangeringen deres på Google når de flytter nettbutikken til et annet system. Når du flytter nettbutikken din fra et system til et annet, vil du oppleve et utslag i rangeringen din på Google og besøkstallet på nettbutikken din. Dette blogginnlegget beskriver hvordan du sørger for at dette utslaget blir minimalt.

 

Thomas Holt Krogh, e-handelskonsulent hos SmartWeb, beskriver her hva du skal være oppmerksom på i forhold til SEO når du flytter nettbutikken din fra et system til et annet.

 

Få opprettet SEO-omdirigeringer på de viktigste sidene dine

SEO-omdirigeringer er det aller viktigste når du flytter nettbutikken din fra et system til et annet. En SEO-omdirigering er enkelt forklart å få den gamle nettadressen din til å peke på den nye adressen. Det kan sammenlignes med at du gir Posten beskjed når du flytter den fysiske adressen din, slik at du kan motta post igjen. På samme måte bør du sette opp SEO-omdirigeringer til produkter, kategorier og sider på den nye nettbutikken din, slik at kundene dine ikke klikker seg inn på døde lenker.

De fleste nettbutikksystemer har et panel i administrasjonen hvor du kan opprette disse SEO-omdirigeringene ved å opprette en «fra»- og «til»-adresse.

 

 

Ler mer om SEO-redirects 

 

Hvis du ikke får satt opp SEO-omdirigeringer, vil kundene dine lande på det som heter en 404-side, som er en blank side på nettsiden din. Det er det man som nettbutikkeier, vil unngå for alt i verden. Når kundene dine møter en blank side i stedet for én av tekstsidene og produktene dine, vil Google også straffe det ved at du mister plasseringer – og viktigst av alt kan du miste et salg.

 

Slik hjelper vi med SEO-omdirigeringer i SmartWeb

Å få opprettet SEO-omdirigeringer kan høres ut som mye arbeid. Spesielt hvis du har en omfattende nettbutikk med flere tusen produkter. Må du virkelig sitte og angi hvor hver eneste lenke kommer fra, og hvor det skal lenkes til? Svaret er nei! Vi setter nemlig opp SEO-omdirigeringer på produktene og kategoriene dine i SmartWeb når vi flytter nettbutikken din.

Når du bestiller en flytting hos oss, har vi laget et verktøy som kan hente relevant innhold fra nettbutikken din. Rent praktisk henter verktøyet en masse data fra nettbutikken din, f.eks. tittel, beskrivelse og pris – som deretter overføres til det nye nettbutikksystemet, f.eks. SmartWeb. Via verktøyet får vi altså hentet alle data – alle lenker fra det gamle nettbutikksystemet – og i selve flyttingen får vi opprettet produktene i SmartWeb, slik at vi kjenner nettadressen deres. På den måten kan vi håndtere alle disse SEO-omdirigeringene for kundene på en overskuelig måte.

 

Flytt til SmartWeb

 

Husk SEO-teksterne dine

Ut over SEO-omdirigeringer, er det også viktig å få SEO-tekstene dine med over i det nye nettbutikksystemet. Her er det snakk om meta-titler og meta-beskrivelser til sidene og produktene dine. Disse titlene er ofte autogenererte ut ifra tittel og beskrivelser, men har du arbeidet mye med SEO-en din, er det viktig å få det med.

 

Les mer om META-tagger

 

Hvis du har Google Adwords-annonser kjørende, anbefaler vi at du setter disse på pause under flyttingen av nettbutikken din. Start først opp annonsene dine igjen når flyttingen er fullført. Etter flyttingen er det særlig viktig at du ser gjennom alle Adwords-lenkene dine og om de henviser til de riktige nettadressene på nettbutikken din.

Vurder et samarbejd med et SEO-byrå

SEO er et helt felt for seg selv, og det er som regel mer å ta høyde for hvis du har en større nettbutikk. Det kan være flere viktige nettadresser enn dem som er synlige i navigasjonen på nettbutikken din, samt metoder å forberede den nye nettbutikken din for organisk indeksering på. Eier du en nettbutikk med et stort daglig besøkstall og en stor ordreflyt, anbefaler vi at du allierer deg med et SEO-byrå som kjenner nettbutikksystemet og kan ta en grundig vurdering av nettbutikken din før du flytter.

Som leverandør av et nettbutikksystem, gjør vi vårt aller beste for å minne kundene på alle aspekter innenfor SEO som må tas høyde for i forbindelse med en flytting. Har du et eldre system eller et spesielt oppsett på nettbutikken din, kan vi ikke garantere at vi klarer å hente ut alle de relevante dataene. Da anbefaler vi at du flytter systemet snarest mulig, siden Google heller ikke kan finne disse dataene.

Hvis du etter å ha lest denne artikkelen fortsatt lurer på hvilken betydning arbeidet med SEO har for nettbutikken din, kan du ta deg en prat med en av SmartWebs SEO-partnere:

 

WeMarket kan hjelpe deg med SEO


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din

ALLTID GRATIS SUPPORT

Vi har mer enn 100 hjelpevideoer, en god online bruksanvisning og du har sjansen

å ringe og skrive til oss - gratis!