Blogg

Blogg

Unngå å miste rangering på Google med redirects

Opprettet den under Salg og markedsføring | Antall Avlesninger: 8116

Unngå å miste rangering på Google med redirects


I dette blogginnlegget lærer du mer om redirects. Lær om de forskjellige typene redirects du kan lage, når du skal bruke dem og ikke minst hvorfor det er så viktig å bruke dem. 

La oss kaste oss ut i det. 

 

Hva er redirect 302? 

Redirect 302 brukes når du flytter en side midlertidig. Ved bruk av denne redirect typen, vil søkemotoren anta at den flyttede siden vil returnere til den opprinnelige URL-en på et tidspunkt, så søkemotoren fortsetter å indeksere innholdet på den opprinnelige siden.  

Det betyr også at verdier og linker ikke vil bli overført til den nye siden, men brukerne av nettbutikken vil bli omdirigert.  

 

Hva er redirect 301? 

Redirect 301 er en permanent link, som du kan bruke når du ønsker å flytte en side permanent. Ved bruk av denne redirect typen, vil søkemotoren automatisk gå direkte videre til den nye URL-en og indeksere denne. Redirect 301 forteller altså søkemotoren at den gamle siden er skiftet ut med den nye. Det betyr at både verdier, linker og brukeren av nettbutikken vil blir overført til den nye siden. Vi anbefaler alltid å bruke redirect 301. 

 

Hvorfor skal du lage redirects? 

Redirect 301 er en viktig URL omdirigering, som opprettholder destinasjonssidens verdi, linker og sikrer at kundene dine følger med til den nye siden. Det betyr altså også at du vil opprettholde din gode rangering på søkemotoren, hvis du lager 301 redirect i forbindelse med et skift i URL- strukturen eller skift av CMS-system. 

 

Velger du å droppe redirects i forbindelse med et redesign, kan du potensielt risikere å miste rangeringen din på søkemotoren, og mister dermed din andel av organisk trafikk.  

 

Velger du å ikke lage redirects, vil det skje en av to ting: 

Kundene dine og søkemotoren vil bli møtt av en 404-feilkode. Dette er ikke et godt resultat da det både ødelegger brukervennligheten for kundene, og over tid vil søkemotoren slutte å gjennomsøke 404-feilsiden – med mindre du linker til siden fra interne og eksterne kilder. I så fall vil søkemotoren fortsette med å indeksere 404-feilsiden din, så den vil fortsette å vises i søkeresultatene. Og dette skaper dårlig verdi for både kundene dine og søkemotoren. 

 

Alle sidene du velger å ikke lage redirects på, vil automatisk bli peket til forsiden din. Dette betyr at kundene dine og søkemotoren ikke vil bli møtt av en 404-feilkode, men derimot vil bli sendt videre. Dette er heller ikke optimalt av to årsaker. For det første vil kundene dine bli  omdirigert til en side som ikke er relevant for deres søking. For det andre vil all verdien og linkene du har hatt til de spesifikke destinasjonssidene bli sendt til forsiden din. Noe som betyr at du vil miste rangeringene dine på destinasjonssidene.  

 

Skal du skifte CMS-system, endre i URL-strukturen din eller slette/lukke destinasjonssider, vil vi derfor alltid anbefale at du lager 301 redirects, så du ikke mister SEO-verdien din. 

 

Vær oppmerksom på at du vil kunne miste ca. 15% av sidens verdi i forbindelse med redirect 301. Å miste 15% av verdien er fortsatt bedre enn å miste all verdien. 

 

Hvordan lager du redirects i SmartWeb? 

Vi har gjort det enkelt for deg å lage redirects i SmartWeb. 

Følg denne guiden og se hvordan du lager redirects i systemet vårt. 

 

Blogginnlegget er skrevet av OnlinePlus. De sitter klare til å gi deg råd om nettbutikken din. Hvis du har spørsmål om redirects, er du velkommen til å kontakte Jeppe fra OnlinePlus på e-post: jm@onlineplus.dk eller mobil: +45 40 19 62 60.  


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din

ALLTID GRATIS SUPPORT

Vi har mer enn 100 hjelpevideoer, en god online bruksanvisning og du har sjansen

å ringe og skrive til oss - gratis!