Blogg

Blogg

Ny Design Manager

opprettet den under Nyheter i SmartWeb | Antall Avlesninger: 6339

Ny Design Manager
”Alle skal enkelt kunne lage en visuelt flott og ikke minst velfungerende nettbutikk eller hjemmeside. Det er filosofien og en av de primære drivkrefter bak utviklingen av SmartWebs nye Design Manager.” Slik lyder det entusiastisk fra den ene av de to partnerne hos SmartWeb, Bobby Thygesen.

Det skal være lett å lage en flott nettbutikk!

Bobby Thygesen understreker hvor mange krefter som er blitt lagt til grunn for at den nye Design Manageren gjør det lettere for kunden å starte en nettbutikk og bruke den etterfølgende: ”Nettopp det at det skal være lett å starte opp en nettbutikk eller hjemmeside er en av de mest vesentlige tankene bak utviklingen av den nye Design Manageren.”
 
Han utdyper videre at det er SmartWebs mål at du selv som kunde skal kunne lage en velfungerende og visuelt flott nettbutikk i løpet av få museklikk, uten store tekniske eller designmessige kompetanser. fdsfre for kunden r blitt lagt til grunn for at den nyegesen.
Med andre ord får du med SmartWebs nye Design Manager mer tid til det du virkelig brenner for, da SmartWeb tar ansvar for at systemet fungerer og kjører optimalt, så du slipper å stresse med de tekniske trivialitetene.

Hva er Design Manager?

For å forstå Design Managerens størrelse, beskriver vi kort innledningsvis hva Design Manageren kan. Når man oppretter en nettbutikk eller hjemmeside med SmartWeb-systemet er det på forhånd valgt et responsivt design, og det er i den forbindelse at Design Manageren kommer inn i bildet. Design Manageren er nemlig den delen av butikksystemet hvor nettbutikkens utseende og det visuelle designet kan endres. Design Manageren er et modul der du blant annet kan leke med designet og bestemme hvordan menyen er plassert, hvordan forsiden skal fremstå eller hvilke funksjoner som skal skjules eller fremheves, som for eksempel brukeranmeldelser og språkvalg.

Et fremtidssikret butikksystem

Utover SmartWebs grunnidé om at alle og enhver skal kunne problemfritt opprette en nettbutikk eller hjemmeside, skal forklaringen av den nye Design Manageren finnes i et ønske om å utstyre deg med et fremtidssikret butikksystem.
 
I dag er en av de største utfordringene at folk bruker et bredt utvalg av forskjellige enheter til å surfe på nettet. Det er blitt kjent at flere og flere besøker nettbutikker fra både bærbare PCer, tablets, smarttelefoner osv., som har ført til et gjennombrudd av handel på forskjellige plattformer. På grunn av dette er det som nettbutikkeier blitt nesten umulig å vedlikeholde et design til hver og enkelt plattform. Det blir derimot ikke et problem med SmartWebs nye Design Manager, som gjør det mulig å drive nettbutikk og selge varer på enhver plattform.
 
”SmartWeb har gjort det lettere for deg å designe og tilpasse nettbutikken din uten at du skal måtte gå gjennom en større og dyr utvikling,” forklarer Bobby Thygesen om den nye Design Manager. 

Kundens stemme er den viktigste

Valget om gå fra et relativt bredt utvalg av designs til et markant lavere antall med den nye Design Manager er naturligvis ikke uten grundige overveielser. I SmartWeb legger vi stor og avgjørende vekt på at man som nettbutikkeier og kunde føler at deres ønsker og behov blir hørt, og ikke minst innfridd. Hos SmartWeb samler vi derfor inn løpende ønsker til utseendet av nettbutikker og hjemmesider, og som et ledd i å imøtekomme kundenes ønsker og behov har vi hos SmartWeb vurdert at det har krevd en større oppdatering av Design Manageren.
 
Helt konkret har SmartWeb utviklet Design Manageren med utgangspunkt fra reelle kundeerfaringer, og Design Managerens erfaringsbaserte utviklingsprosess har gjort det mulig å se på forskjellige kundeprofiler, og samtidig lage en faglig og kompetent vurdering av hvilket design de forskjellige kundetyper vil ha mest fordel av. 

Det er viktig å gripe de nyeste utviklingstendensene

Det er ingen hemmelighet at utviklingen av SmartWebs nye responsive Design Manager har vært et stort og gjennomgående prosjekt. Til tross for prosjektets omfattende karakter, tidsmessig som økonomisk, har prosjektet vært svært viktig for SmartWeb. Det handler i stor grad om at SmartWeb ser på Design Manageren for å være en givende og fremadrettet investering på kundenes vegne. Dessuten er nettbutikker og hjemmesider et område hvor utviklingen per definisjon går veldig fort og er progressiv. SmartWeb streber etter å ha fingeren på pulsen og gripe de nyeste og mest innovative utviklingstendensene. 

Et drømmeprosjekt

Utviklingen av Design Manageren har vært en veldig åpen og fleksibel prosess med plass til mange interessante innspill fra alle i SmartWeb, samtidig som det har kommet nye og uforutsette vendinger. Det har betydd at utviklingen har tatt lengre tid og vært mer omkostningsfull enn først antatt. Hos SmartWeb er i derimot ikke i tvil om at det hele har vært verdt det, da sluttproduktet i form av den nye Design Manageren bare har blitt desto bedre og mer gjennomarbeidet.
 
Den fleksible utviklingsstilen i sammenheng med Design Manageren understreker et viktig poeng i selve `SmartWeb-ånden´. På mange måter kan utviklingen av den nye Design Manageren karakteriseres som et drømmeprosjekt for SmartWeb, og vi setter en stor ære i å konstant tilpasse oss og følge med på utviklingen.
 
Bobby Thygesen avslutter med å fastslå betydningen av SmartWebs innsats i forbindelse med den nye Design Manageren: ”Det hersker ingen tvil om at den nye Design Manager har presset SmartWeb på alle tenkelige områder, så som brukervennlighet, konverteringsoptimering, design og teknikk. Men viktigst er det at vi har skapt en enorm verdi for alle SmartWeb kunder.” 

Hva kan den nye Design Manager?

Design Manageren er utviklet med mange interessenter for øyet, og nedenstående står det i punktform en kort gjennomgang av de funksjonene som er tilføyet og forbedret med den nye responsive Design Manager.
 
 
  • Konvertering: Sluttkundene vil oppleve økt brukervennlighet når de navigerer på SmartWebs nettbutikk og hjemmesider.
  • Farger: Design Manageren gir tilgang til å velge flotte farger og til å gjøre nettbutikken unik i dens visuelle uttrykk.
  • Utseende: Den nye Design Manageren er mer fleksibel og gjør det mulig å selv velge skrifttyper og tilpasse sin nettbutikks grafiske uttrykk med ganske få innstillinger.
  • Valgmuligheter: Muligheten for å velge forskjellige informasjoner til og fra i nettbutikkens design er videreført fra den forrige Design Manager.
  • For utviklere: Hele redigeringsverktøyet er oppgradert, så det er lettere å redigere nettbutikkens filer online. Dessuten er det åpnet opp for å programmere i enda flere deler av SmartWeb. 

Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din

ALLTID GRATIS SUPPORT

Vi har mer enn 100 hjelpevideoer, en god online bruksanvisning og du har sjansen

å ringe og skrive til oss - gratis!