Blogg

Blogg

Fordeler ved Responsivt Nettdesign

opprettet den under Trender og inspirasjon | Antall Avlesninger: 5809

Fordeler ved Responsivt Nettdesign

Uanstrengt og brukervennlig på alle plattformer

Responsivt nettdesign er hovedsakelig skapt for å øke brukervennligheten på tvers av enheter og plattformer. Nettsiden fremstår flott og uanstrengt på de forskjellige skjermene, og det dynamiske innholdet tilpasser seg, uansett om det vises i portrett eller landskap. Layoutet vil automatisk tilpasse seg, rotere, skalere og skifte plass. Et responsivt design leverer derfor økt brukervennlighet som til slutt vil føre til en forbedret brukeropplevelse.
 
Les mer om responsivt nettdesign her.

Enkel vedlikeholdelse

Mobile nettsider, nettbrett nettsider og desktop nettsider. Ja, det er mange muligheter – og det er ikke omkostningsfritt å drive tre nettsider, verken i utvikling eller vedlikeholdelse. Med et responsivt design sikrer du deg en enkel og uanstrengt vedlikeholdelse av nettsiden din, som i tillegg er tilpasset til anne enheter gjennom en enkel content management plattform. I det lange løp vil det både være tidsbesparende og ikke minst vil det være frigjørende fra mange hodepiner som kan oppstå i forbindelse med driften av flere versjoner av den samme nettsiden.
 
Les mer om viktigheten av å kunne navigere uhindret på tvers av flere plattformer her.

Forbedret SEO

SEO fordelen ved et responsivt design er et faktum. Du skal nemlig kun optimere innholdet ditt til en lenke, og url strukturen er den samme for alle enheter. Med flere versjoner av samme side, for eksempel en mobil side og en desktop side, skal man arbeide mye med canonical lenker oppsetning på sin mobile side. Dessuten kan hele sharing delen med linkbuilding skape et rot i din primære SEO strategi hvis du skal sjonglere med flere versjoner av den samme siden.

Økt konverteringer

I dag bruker opp mot 40-50% av de besøkende nettbrett. Det er derfor ekstremt viktig at opplevelsen for disse besøkende er optimal, slik at du sikrer deg de beste betingelsene for å skape et kjøp. Med et responsivt nettdesign sikrer du at alle knapper, input felter m.m. er i den korrekte størrelsen, slik at brukerne kan skrive inn informasjonene deres, og at selve kjøpfasen er enkel og uten besvær. Utover dette vil handels – og leveringsbetingelsene dine fremstå enkelt og godt lesbart.

Hva er mulighetene med et responsivt nettdesign?

Mulighetene er mange. Ofte rettes det primært fokus mot en tradisjonell kanal, som en nettside opprinnelig var skapt til å åpne opp for – enkelt og direkte salg på nett. Men med et responsivt nettdesign kan du for eksempel benytte et nettbrett i butikken din som Point of Sales (POS) system. Man kunne også forestille seg at ordrebehandlingen blir mer grei, da man ikke lenger behøver å printe pakkelistene sine ut, men i stedet kan håndtere alt digitalt. Salget ditt til B2B vil sannsynligvis også kunne optimeres, samt gjøres enklere og fortere for dine kunder – med et responsivt design kan kundene dine nemlig kjøpe dirkete fra mobilene deres mens de står på lageret. Det er derfor slutt med skrevne sedler som de skal holde styr på. Med andre ord blir det kun et spørsmål om å legge ordrer i kurven eller i ønskelisten til senere. Effektivt og enkelt!
 
Det som er beskrevet ovenfor er kun noen eksempler på muligheter som følger med en responsiv tilgang til de digitale mediene.
 
Les mer om hvordan du selv tester ditt responsive design her.
 

Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din

ALLTID GRATIS SUPPORT

Vi har mer enn 100 hjelpevideoer, en god online bruksanvisning og du har sjansen

å ringe og skrive til oss - gratis!