Blogg

Blogg

Bli bedre i logistikk og spar nettbutikken din for mange penger

opprettet den under Salg og markedsføring | Antall Avlesninger: 5566

Bli bedre i logistikk og spar nettbutikken din for mange penger
Som nystartet nettbutikkeier, eller eier av en mindre nettbutikk, fyller logistikk ofte alt for mye. De stigende fraktkravene fra forbrukerne skaper et press som er vanskelig å leve opp til når man som mindre nettbutikk ikke kan få adgang til en fordelaktig avtale hos speditørfirmaene.

Problemet

Det en nettbutikkeier typisk er god til er å selge. Plukk av ordrene, ekspedisjon og forsendelse er kun en tidstyv som skal klares for at tingene henger sammen. Utover dette er pakkeporto en dyr affære og speditørene krever et stort volum hvis man vil ha en fordelaktig fraktavtale. Og om man vil bruke flere speditører skal man benytte seg av deres forskjellige interfaces.
 
Vil du ha styr på logistikken og effektivisere arbeidet ditt slik at du får flere ressurser til å selge mer, så les med videre når jeg presenterer de fire beste rådene for mer effektiv logistikk.

1. Sørg for riktige omgivelser

Et godt sted hvor arbeidsforholdene er i orden og hvor du har alt som du skal bruke er essensielt hvis du vil effektivisere pakkeprosessen din. Sørg for å ha et beskyttende materiale (bobleplast, luftposer eller lignende), samt saks og teip i nærheten slik at du lett kan bruke det.

2. Ha styr på emballasjen

Det kan være en stor fordel å ha en rekke standardemballasjer som du kan sende varene dine i. De fleste firmaspeditører fakturerer etter mål og med standardemballasjer vet du alltid hva pakkene dine fyller, uten å skulle ta frem målebåndet.

3. Skaff overblikk – hva er behovet ditt?

Noe av det som fyller mest i forbindelse med logistikk i en nettbutikk er fraktprisen – hva koster det å sende pakken din fra a til b? Her er det viktig å kjenne behovet sitt innen man kaster seg ut i jungelen av speditører og tilbud. Det er noen få parametere som er viktige å overveie;
 
  • Er pakkene dine tunge, men fyller lite, eller er de veldig lette, men fyller mye?
  • Har du bruk for å sende pakker til andre land enn Norge?
  • Hvor mange pakker sender du per måned/år?

Disse tre overveielsene kan være veldig avgjørende for hvilken fraktløsning som er den rette for deg. Med utgangspunkt i Norges to største speditører egner GLS seg for eksempel godt til store, lette pakker, mens Posten Norge egner seg bedre til pakker som ikke tar så stor plass. Mengden av ordrene dine er det som avgjør hvilken avtale du kan oppnå med speditørene. Hvis du ikke har et stort volum, så finnes det også et supert alternativ – se neste punkt.

4. Pakkelabels.dk (ikke aktiv i Norge)

De fleste mindre nettbutikker har vanskelig ved å få tak i en fordelaktig avtale med speditørene. Her kan services som Pakkelabels.dk hjelpe. Der kan du kjøpe pakkeporto til både GLS og Posten Norge som ligger langt under listeprisene, fordi Pakkelabels allerede har gjort forhandlingsarbeidet og fått en god samarbeidsavtale. Det er gratis å benytte seg av servicen, og i tillegg til de billige pakkelabels er det også en mulighet for gratis nettbutikk-integrasjon, så du slipper for de manuelle inntastingene av mottageropplysninger.

Les mer på www.pakkelabels.dk.
 
Pakkelabels.dk har dessuten et samarbeid med Smartweb. Det kan du lese mer om her
 
Jeg håper at denne korte artikkelen har inspirert deg til å optimere logistikken din. Hvis det er noe jeg kan hjelpe med er du alltid velkommen til å kontakte meg her.

Kommentar(er) 1

  • GunnarTrelle
    GunnarTrellehttps://billigpakke.no

    Den enkleste og raskeste måten å sende pakker på i Norge er https://billigpakke.no

    Svar

Skriv kommentaren din

ALLTID GRATIS SUPPORT

Vi har mer enn 100 hjelpevideoer, en god online bruksanvisning og du har sjansen

å ringe og skrive til oss - gratis!