Blogg

Blogg

Spor AdWords omsetningen din med SmartWeb

opprettet den under Salg og markedsføring | Antall Avlesninger: 3894

Spor AdWords omsetningen din med SmartWeb
Du kan ha mange forskjellige holdninger og tro på hva som virker. Det gjelder innenfor nettdesign, tekster, farger og selvfølgelig; AdWords. Vi har kunder med søkeord som for eksempel ”Kjøp XX online”, men som ikke selger (XX er produktkategorien), og som faktisk går i stikk motsatt vei av hva som er forventet. Brukeren er så motivert når det gjelder kjøp på internett at de søker direkte etter det, men allikevel blir det ikke mye salg.

Du skal aldri gjette på hva som virker, du skal vite det. Jeg har en bakgrunn som medieanalytiker og skiftet over til internett-verdenen fordi vi har en fantastisk mulighet til å spore presis hva som skjer her og nå.

Dette er derfor innlegg 1 ut av 2, som handler om sporing av salget. I dette innlegget lærer du hvordan du sporer salget fra AdWords i SmartWeb nettbutikken din. I neste innlegg viser jeg hvordan du kan bruke det i optimeringsarbeidet ditt.

Opprett sporing i AdWords

Første trinn i veien til gode data er at du oppretter salg som en konvertering i AdWords kontoen din. Det gjør du i menypunktet ”Verktøyer > Konverteringer”.Først oppretter du koden ved å klikke på ";+ Konvertering";:Angi navnet til salg og behold valget ";Webside";. Klikk ";Lagre og fortsett";:I det andre trinnet skal du velge  ”Verdien av denne konverteringshandlingen kan variere”, sett verdien til 999 og konverteringskategorien til ”Kjøp/Salg”.De øvrige innstillingene trenger du ikke å endre eller rette på. Hvis du ikke vil ha en underretning på siden din kan du fravelge dette, men vær oppmerksom på en eventuell lovgivning til informasjon om sporing.

Klikk ”Lagre og forsett”.
 
I siste trinn velger du ”Jeg endrer koden” og så ser du hva som skal implementeres.

I det andre trinnet skrev du en verdi på 999 kr. Jeg valgte dette tallet så du enkelt kan se det i koden nå. To steder står det 999, og her skal du lage en endring for å registrere omsetningen.

Implementer koden i SmartWeb nettbutikken

I SmartWeb kan du erstatte de 999 med en variabel som inneholder omsetningen. SmartWeb gir deg gode muligheter for å selv velge hvilken omsetning du vil ha inn, hvor du kan velge både med og uten moms, uten frakt- og betalingsgebyr osv. Koden for omsetningen med og uten moms ser slik ut:
 
  • %OrderTotalInclVat% : Omsetningen inkl. moms
  • %OrderTotalExclVat% : Omsetningen ex moms

For å spore effekten av AdWords kampanjen din skal du gå inn på ”Kontrollpanel > Nettbutikk > Affiliate markting” og bruke inntastingsfeltet til å sette inn AdWords-sporingskoden.Bildet viser koden der omsetningen spores inkl. moms.

Med disse tiltakene får du nå ny og presis data på hva du har generert ved annonser på AdWords.

Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din

ALLTID GRATIS SUPPORT

Vi har mer enn 100 hjelpevideoer, en god online bruksanvisning og du har sjansen

å ringe og skrive til oss - gratis!