Blogg

Blogg

Mobile betalinger løfter E-handelen til et nytt nivå

opprettet den under Trender og inspirasjon | Antall Avlesninger: 7268

Mobile betalinger løfter E-handelen til et nytt nivå
Hele e-handelsveksten skjer nå på mobile enheter, og det neste store steget kommer vi til å se innen mobile betalingsløsninger.
Nå har de fleste blitt vant til å handle med mobilen og dette stiller høyere krav til oss som betalingsleverandør, dere som nettbutikkeiere og SmartWeb som nettbutikkleverandør.
 
Året 2013 var gjennombruddsåret vårt for mobil e-handel i Norge, da det var 27 prosent som svarte at de hadde handlet fra en smarttelefon eller nettbrett, kontra 18 prosent i 2012. I 2014 fortsetter utviklingen oppover; andelen som har handlet fra sine mobile enheter har økt med 19 prosent.
 

 Mobilhandel øker i de fleste produktkategorier 
Mobilhandelen øker i de fleste produktkategorier. Mediakategorien minsker, hvilket kan forklares med offlineverdens synkende salg av for eksempel musikk og kategorien passert av reiselivsbransjen. Alle andre kategorier øker stadig.
 
Dette stiller altså ikke bare større krav til betalingsløsningen, men også på nettbutikken din som skal være tilpasset flere ulike enheter som mobil, PC og nettbrett.
Den enkleste veien til dette er å bruke responsive design. Med en responsiv nettbutikk vil den automatisk tilpasse seg etter enheten som kunden sitter på og kunden vil få den beste opplevelsen under besøket.
 

 
Nesten halvparten av kundene opp til 55 år har avbrutt kjøp mobilen fordi at nettsiden ikke var mobiltilpasset. Med tanke at nesten hele e-handelsveksten skjer på mobile enheter er det nødvendig at nettbutikkene ser over hvor godt kjøpsopplevelsen møter kundenes behov. Det er tydelig at mobiltilpassede nettsider bidrar til å øke konverteringen.
 
Hvis du har noen spørsmål kan du alltid kontakte Johanna Tell, via e-post: johanna.tell@dibs.no, eller telefon +47 2155 4414
 

Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din

ALLTID GRATIS SUPPORT

Vi har mer enn 100 hjelpevideoer, en god online bruksanvisning og du har sjansen

å ringe og skrive til oss - gratis!