Blogg

Blogg

Domener/DNS

opprettet den under Starte opp nettbutikk, Nyheter i SmartWeb | Antall Avlesninger: 8552

Domener/DNS

Det skal være enkelt å komme i gang med nettbutikk, og domenet kommer man ikke utenom! Om du enten vil kjøpe et domene, flytte domenet ditt eller få domenet ditt til å peke til SmartWeb, har vi gjort det riktig enkelt for deg!  Her har du en veiledning som forteller deg hvordan du kjøper, flytter og peker domenet ditt i SmartWeb.

Ønsker du å kjøpe et domene i SmartWeb? Les her!

Ønsker du å flytte domenet ditt til SmartWeb? Les her!

Ønsker du å la domenet ditt peke til SmartWeb? Les her!

Du ønsker å kjøpe et domene:

Dettet avsnittet gjennomgår hvordan du kjøper et domene.

Når du skal velge domenenavn og bestemme hva nettbutikken din skal hete, er det i utgangspunktet en god ide å velge et navn som de fleste kan uttale og stave. Det gjør det enklere for kundene dine å finne fram til nettbutikken din. Når du har bestemt deg for et domenenavn til .no-domenet ditt, kan du se om det er ledig i vårt domenepanel i smartweb-løsningen din som du finner her: kontrollpanel > Språk og domener > Legg til domene.

Hvis du kjøper domenet gjennom oss, får du:

 • Gratis brukerstøtte på domenet ditt
 • 10 e-postadresser og mulighet for flere
 • Tilgang til SmartWebs webmail.

Slik kjøper du et domenenavn hos SmartWeb

Her er en veiledning som viser deg hvordan du raskt bestiller et domene til din nettløsning.

Du går inn i SmartWeb-løsningen din og klikker på: kontrollpanel > Språk og domener > legg til domene.

Deretter skal du velge Kjøp nytt domene og deretter skrive inn det domenenavnet du ønsker. Hvis domenet er ledig, vil det stå som på bildet nedenfor. Det eneste du skal gjøre for å kjøpe domenet, er å trykke på Kjøp.


Hvis det i stedet står at domenet ikke er ledig, betyr det at domenet ikke er ledig, og du må finne på et nytt. 

 

Flytting av domene 

Dettet avsnittet gjennomgår hvordan du flytter et domene.

Nå er du trygt over i SmartWebs system, og nå skal du avgjøre om du vil beholde din nåværende vertstjeneste, eller om du vil flytte domenet ditt til våre servere. Å flytte et domene kalles også redelegering.  Det er enkelt å foreta en redelegering til SmartWeb, og fordelene med dette er at du har alt samlet på ett sted. Hvis du har spørsmål, er det kun SmartWeb du trenger å kontakte.

Du må imidlertid være oppmerksom på at du mister alle de e-postadressene som tidligere var knyttet til domenet. Disse skal gjenopprettes i SmartMail og i epostprogrammet ditt.

Hvis du velger å flytte domenet ditt til SmartWeb, får du imidlertid:

 • Gratis brukerstøtte på domenet ditt
 • 10 e-postadresser og mulighet for flere

 

Her er en veiledning til hvordan du flytter domenet ditt:

Veiledningen nedenfor viser deg hvordan du bestiller flytting av et domene til nettløsningen din.

Du går inn i SmartWeb-løsningen din og trykker på kontrollpanel > Språk og domener > legg til domene.

Deretter trykker du på: legg til et domene jeg allerede eier, og deretter velger du: jeg ønsker å bestille flytting (DNS) av domenet.

Deretter skal du skrive inn domenet du ønsker å flytte, og trykke søk. Du kan nå flytte domenet ditt ved å trykke på flytt.

 

 

Du ønsker å beholde din nåværende vertstjeneste

Dette avsnittet handler om å få domenet ditt til å peke til SmartWeb.

Det går fint an å bruke domenet ditt i SmartWeb selv om det ligger på et annet netthotell, og dermed beholde det nåværende vertsoppsettet for e-post og annet. Dette kalles også peking. For at domenet ditt skal kunne peke til SmartWeb, må du opprette to a-records på domenet hos din nåværende vertstjeneste.

Her er en veiledning til hvordan du gjør det:

 1. Først går du inn i SmartWeb-løsningen din og klikker på Mitt abonnement > Vertstjeneste. Ved siden av serveren står IP-adressen til SmartWeb-serveren din i parentes. Denne IP-adressen skal du notere.
 2. Hos den nåværende vertstjenesten din skal du opprette to forskjellige a-records via DNS-kontrollpanelet:
 • Et a-record for «mittdomene.no» til IP-adressen på Smartweb-serveren din
 • Et a-record for «www.mittdomene.no» til IP-adressen på Smartweb-serveren din. 

For at domenet ditt skal peke til SmartWeb, må du gå inn i smartwebløsningen, og i menyen trykker du: Kontrollpanel > Språk og domene > Legg til domene.

Deretter velger du: legg til et domene jeg allerede eier, og deretter velger du: jeg vil selv peke domenet via DNS-endring. Så skriver du inn domenenavnet ditt, og trykker deretter Pek.

E-post hos SmartWeb

Du kan godt benytte deg av SmartWebs e-post selv om domenet ditt ikke ligger på vårt netthotell.

Her er en veiledning til hvordan du gjør det: 


Slik gjør du:

1. Når domenet er lagt til løsningen din, som guiden ovenfor forklarer, får du også muligheten til å tilføye en e-post til domenet via Kontrollpanel > Språk og domener > Domener > Legg til e-post.

2. Deretter må du endre/opprette en MX-record for «*.ditdomæne.dk» til «mx.mailcluster.dk» hos din nåværende hostingleverandør. Prioritet skal være 10. TTL skal være 3600.

3. Deretter må du endre/opprette CNAME-oppføring for «mail.ditdomæne.dk» til «mail.smart- web.dk». Prioritet skal være 0. TTL skal være 3600.

4. Når disse DNS-endringene blir aktivert (kan ta opptil 24 timer) kan du opprette e-postkontoene dine i SmartWeb. Du kan opprette disse ved å gå inn på din SmartWeb-løsning og klikke på Kontrollpanel > E-postkonto.


Kommentar(er) 3

 • Kim von Arx
  Kim von Arx

  hei jeg ønsker å sikre to domener som er registrert hos Marcaria.com med DNSSEC. Kan dette gjøres via Smart-web? Kan dere hjelpe med dette? mvh Kim von Arx

  Svar

  • SmartWeb Norge
   SmartWeb Norge

   kommentar til av Kim von Arx

   Hei Kim, Når det gjelder domener, kan dette kun kjøpes og pekes via SmartWeb hvis du har en nettbutikk hos oss. Hvis dette er tilfelle, er du velkommen til å ringe oss på 31 90 02 27 for videre veiledning. Hvis ikke, vil jeg anbefale deg å oppsøke andre leverandører som selger frittstående domener. Ha en fin dag :-)

   Svar

 • Even Andersen
  Even Andersenhttp://e3printable.no

  Her må det oppdateres, for dette oppsettet funker ikke. skal være .dk ikke .no

  Svar

Skriv kommentaren din

ALLTID GRATIS SUPPORT

Vi har mer enn 100 hjelpevideoer, en god online bruksanvisning og du har sjansen

å ringe og skrive til oss - gratis!